Planningen publiceren en depubliceren in de Bouwwachtrij

Wanneer een planning wordt opgebouwd, maakt Momentum eerst een niet-gepubliceerde planning aan. Deze niet-gepubliceerde planning bevat toewijzingen die alleen zichtbaar zijn voor beheerders of voor iedereen die toegang heeft gekregen om ze te bekijken.

Bijgewerkt 15 april 2026Beheerdersgidsen

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee soorten planningen.

Gepubliceerde planningen:

Zijn zichtbaar in de web- en mobiele app voor alle zorgverleners en medewerkers met toegang.

Wijzigingen genereren kennisgevingen als de site die gebruikt.

Zijn zichtbaar via alleen-lezen links.

Wijzigen niet als de planning opnieuw wordt opgebouwd.

 

Niet-gepubliceerde planningen:

Zijn alleen zichtbaar voor beheerders.

Wijzigingen genereren nooit kennisgevingen.

Zijn niet zichtbaar via alleen-lezen links.

Kunnen wijzigen bij een nieuwe opbouw van de planning als ze niet vergrendeld zijn (zie Toewijzingen vergrendelen).

 

Een planning publiceren

Ga naar Planning > Bouwwachtrij.

Klik rechtsboven op Planning beheren.

Selecteer de gewenste begin- en einddatum van de planning.

Klik op Laaggroep en kies de laaggroep die u wilt publiceren.

Klik op Startlaag en kies de eerste laag om te publiceren.

Klik op Eindlaag en kies de laatste laag om te publiceren.


Let op – Als er geen start- en eindlaag wordt gekozen, worden alle lagen in de laaggroep gepubliceerd.

Klik op het grijze tabblad Publiceren rechts van Opbouwen.

Klik op de groene knop Publiceren.

Bevestig met OK in de melding om de toewijzingen te publiceren.

Klik op de groene knop Sluiten om het venster Planning beheren te sluiten.

publish

Let op – Onder de start- en eindlagen staan gegevens over gepubliceerde versus niet-gepubliceerde toewijzingen. Ook informatie over vergrendelde toewijzingen wordt hier vermeld.

Was dit artikel nuttig?