Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee soorten planningen.
Gepubliceerde planningen:
-
Kunnen in de web- en mobiele app worden bekeken door alle zorgverleners en medewerkers die toegang hebben.
-
Wijzigingen genereren kennisgevingen als de site die gebruikt.
-
Kunnen worden bekeken via alleen-lezen links.
-
Veranderen niet als de planning opnieuw wordt opgebouwd.
Niet-gepubliceerde planningen:
-
Kunnen alleen door beheerders worden bekeken.
-
Wijzigingen genereren nooit kennisgevingen.
-
Kunnen niet worden bekeken via alleen-lezen links.
-
Kunnen wijzigen bij het opnieuw opbouwen van de planning als ze niet vergrendeld zijn (zie Toewijzingen vergrendelen).
Een planning publiceren
Ga naar Planning > Planning bekijken > Datumweergave (nieuw).
Klik op het plusteken in de rechterbovenhoek.
Klik op Planning opbouwen

Klik op het tabblad Publiceren.
Selecteer de gewenste begindatum en einddatum van de planning. Klik op het kalenderpictogram voor het pop-upvenster.
Klik op Laaggroep en kies de laaggroep waarin u wilt publiceren.
Klik op Startlaag en kies de eerste laag die u wilt publiceren.
Klik op Eindlaag en kies de laatste laag die u wilt publiceren.

Let op – Als er geen start- en eindlaag wordt gekozen, worden alle lagen in de laaggroep gepubliceerd.
Klik op de knop Publiceren om de planning te publiceren. Een pop-upvenster rechtsonder bevestigt dat de planning wordt gepubliceerd.
Om de publicatie van een planning ongedaan te maken, volgt u dezelfde stappen, maar kiest u het tabblad Niet-gepubliceerd.