Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee soorten planningen.
Gepubliceerde planningen:
-
Kunnen in de web- en mobiele app worden bekeken door alle zorgverleners en medewerkers die toegang hebben.
-
Wijzigingen kunnen meldingen versturen, afhankelijk van de meldingsinstellingen van uw site en de abonnementen van de ontvangers.
-
Kunnen worden bekeken via alleen-lezen links.
-
Veranderen niet als de planning opnieuw wordt opgebouwd.
Niet-gepubliceerde planningen:
-
Kunnen worden bekeken door personen die het recht hebben om niet-gepubliceerde planningen te bekijken.
-
Wijzigingen aan toewijzingen die ongepubliceerd blijven, versturen geen meldingen over gewijzigde toewijzingen.
-
Kunnen niet worden bekeken via alleen-lezen links.
-
Kunnen wijzigen bij het opnieuw opbouwen van de planning als ze niet vergrendeld zijn (zie Toewijzingen vergrendelen).
Een planning publiceren
Ga naar Planning > Planning bekijken > Datumweergave (nieuw).
Klik op het plusteken in de rechterbovenhoek.
Klik op Planning aanmaken

Klik op het tabblad Publiceren.
Selecteer de gewenste begindatum en einddatum van de planning. Klik op het kalenderpictogram voor het pop-upvenster.
Selecteer onder Groepsaspecten de groepen die u wilt publiceren. Alleen groepen waarvoor u publicatierechten hebt, zijn beschikbaar.
Bij het publiceren of ongedaan maken van een publicatie worden alleen planningsmeldingen verstuurd als dit voor uw site is ingeschakeld en de ontvangers hiervoor zijn aangemeld.
Klik op de knop Publicerenom de planning te publiceren. Een pop-upvenster rechtsonder bevestigt dat de planning wordt gepubliceerd.
Om de publicatie van een planning ongedaan te maken, volgt u dezelfde stappen, kiest u het tabblad Publicatie ongedaan maken en klikt u op Publicatie ongedaan maken.
